Byggeprosessen fra A til Å

En hyttedrøm går i oppfyllelse.

1. Finn riktig tomt

For å realisere en hyttedrøm trengs en tomt. Noen har dette klart før de begynner hyttejakten, andre er søkende, men vet hvilke fjellområder de vil være i. Vi i Telemarkhytter er godt kjent i hele østlandsområdet og leverer nøkkelferdig hytter i alle østlandsfylker. Og når tomten er funnet, er det ingen ting som kan måle seg med følelsen av å plante flagget på nytt land.

Finn riktig tomt

2. Velg hytte

Så starter jakten på å finne den riktige hytten. Det er mange leverandører der ute, og alle har sin byggeprosess. For oss i Telemarkhytter er det viktig at du opplever kvalitet fra første kontakt med oss til hytten står ferdig. Du kan enten velge å få levert byggesett hvor vi formidler dyktige lokale håndverkere, eller å overlate hele byggeprosessen til nøkkelferdig hytte til oss. Og da mener vi nøkkelferdig.

I Telemarkhytter kan du velge mellom 3 hovedkategorier hytter: Hytte på et plan, hytte med hems, eller oppstue-hytte. Vi har også løsninger for anneks og garasje. Ofte kan det være en fin erfaring å besøke oss på visningshytten vi har på Norsk Hyttesenter (Hellerudsletta). Ring, så avtaler vi en tid hvor dere kan se den ro og mak, og vi kan ha en prat over en kopp kaffe.

Velg hytte

3. Gjør justeringer

Dere kan gjerne få tilgang på tekniske tegninger som plan og konstruksjon. Dette kan være fint om dere vil gjøre justeringer på hytten for å optimalisere den til å passe dere best. Her kan enkle strektegninger markere ønsker som vil bli tatt videre til våre tekniske tegnere.

Gjør justering

4. Motta korrigerte tegninger

Dere vil få tilbake tegninger som er konstruksjonsmessig og prismessig justert riktig. For dere er det naturligvis viktig å ha totaloversikt på kostnadene. Vi hjelper gjerne til med å finne praktiske løsninger som vil være kostnadsbesparende.

Motta korrigerte tegninger

5. Motta endelige tegninger og priser

Når vi sender tegninger og prisoversikt skal du føle deg trygg på dine valg og ikke få ubehagelige overraskelser i prosessen. Vi holder ingen leveringsbeskrivelser og priser skjult. Alt er oversiktlig og tilgjengelig. Vi benytter bare norske sideleverandører og norske materialer i våre prosjekter.

Motta endelige tegninger og priser

6. Signering av kontrakt

Når du signerer kontrakten med oss får du en komplett oversikt. Ønsker du nøkkelferdig løsning har du en oversikt helt ned til minste detalj.

Signering av kontrakt

7. Oppmåling og plassering på tomten

Vi i Telemarkhytter vil ta oss av alt av byggemeldinger mot kommunen. Det eneste du skal ta stilling til sammen med oss er hvor hytten skal ligge på tomten. Vi anbefaler de beste og mest erfarne entreprenørene i bransjen for å jobbe opp tomten og legge sålen. Vi bygger hytter hele året. En erfaring vi har gjort oss, på vinters tid, er å ta med grunneieren der det er mulig for å få best mulige råd. Vi ønsker ofte å være klar når snøen forsvinner, og starte byggeprosessen med alle byggesøknader klare.

Oppmåling og plassering på tomten

8. Oppmåling

Oppmåling

9. Hytten inn på kartet

Vi tegner inn hytten i kotekart som kreves i byggesøknaden. Den vil dere få til godkjenning. Denne sendes også videre til nabovarsel.

Hytten inn på kartet

10. Se kjøkkenet

Kistefoss møbler er hovedleverandøren til oss på kjøkken. Vi har jobbet med de i mange år og er imponert over hva de lager av løsninger for våre kunder. Kvalitet og estetikk er viktig. I prisen vi har gitt dere ligger det et komplett kjøkken. Gry inviterer dere opp til Dokka eller møter dere på visningshytten vi har på Norsk Hyttesenter/Hellerudsletta). for å gjennom kjøkkenløsningen. Dere har her mulighet om ønskelig å legge til eller trekke fra på løsningen slik at kjøkkenet blir akkurat slik dere vil ha det. Vi gir dere priser direkte fra Kistefoss uten påslag og derfor er det mulig å ha denne fleksibiliteten helt frem til montering.

Se kjøkkenet

Kjøkkenet produseres

Det er mye håndarbeid på Kistefoss sine møbler, og de benytter en svært omfattende malingsteknikk. Store valgmuligheter av overflatebehandling og skreddersøm, gjør at du her kan få både tradisjonelt og moderne uttrykk på din innredning.

Kjøkkenet produseres

11. Få bad og belysning presentert

VVS leverandøren vil sende dere oversikt på baderomsløsningen og belysning som ligger i prisen i hytteløsningen. Vi har et sammarbeid med Comfort og fremforhandlet en basis-løsning.Her er det også mulig i etterkant å justere på løsninger da vi ikke operer med påslag, men formidler priser direkte fra leverandørene.

Få bad og belysning presentert

12. Tid for å grave

Anlegg Øst AS er en av entreprenørene vi ofte samarbeider med i Lillehammer regionen, og som vi vet leverer kvalitetsarbeid når tomten med såle skal på plass, og det skal velges en smart parkeringsløsning ved hytten. Ofte er dette en fase som er vanskelig å forhåndsprise. Det første som gjøres er å ta bort snøen og deretter fjerning av vegetasjonsdekke(matjordlaget).

Tid for å grave

13. Ringmuren settes

Når tomten er ryddet og planert settes ringmuren. Alt av VVS og strøm klargjøres og sålen legges.

Ringmuren settes

14. Sålen er på plass

Etter at ringmuren er satt legges det isolering (2 lag med Radonduk i mellom), forskaling av utvendige fundamenter for terrasser og støping av gulv.

Sålen er på plass

15. Klar til å ta imot snekkerne

Sålen dekkes til for å få riktig herding. Det er viktig at tomten planeres på best mulig måte slik at hytten vil bli liggende fint i terrenget. Jobben til valgt grunnentreprenør er da avsluttet.

Klar til å ta imot snekkerne

16. Bærevegger settes opp

Når sålen har herdet setter snekkerlaget i gang med å sette opp bærekonstruksjonen for hytten.

Bærevegger settes opp

17. Erfarne snekkere

Snekkerlagene som benyttes er ansatt i vårt søsterselskap FH entreprenør og har god kjennskap til hyttemodellene våre. Snekkerne våre har god erfaring som gjør at jobben gjøres effektivt og nøyaktig. Hvert lag har sin leder som følger opp prosjektet og oppdaterer kunden ved å jevnlig sende bilder av prosessen.

Erfarne snekkere

18. Takstolene er løftet på taket

Reisverket er satt opp og vindtett duk er trukket rundt bygget. Takstolene er løftet opp å klare for riktig plassering før taket tettes.

Takstolene er løftet på taket

19. Takbjelkene på plass og taket tett

Duk er på plass både rundt veggene og på taket. Fuktsperrer er satt på for å sikre at alle vinkler på taket er tette. Nå er hytten “t ørr” innvendig.

Takbjelkene på plass og taket tett

20. Platene lagt på taket og hytten isolert

Nå kan hytten ta i mot det været som kommer. Tette vegger og tak. Veggene isoleres og golvet på hems legges.

Platene lagt på taket og hytten isolert

21. Hytten begynner å ta form innvendig

Rominndeling er gjort og isolering er lagt i alle yttervegger. Nå er det klart for elektrikere og VVS før veggene blir kledd igjen. De første søylene er på plass som gir Telemarkhytten sitt spesielle særpreg.

Hytten begynner å ta form innvendig

22. Vinduene satt inn, kledningen lagt, profilerte søyler og lister på plass

Hytten er nå nesten klar utvendig. Vi anbefaler våre kunder å få kledningen behandlet før den settes på. Det vil spare dere for mye jobb med tanke på egeninnsats som kommer etterpå. Vinduene er ferdig behandlet. Følg byggeprosessen videre

Vinduene satt inn, kledningen lagt, profilerte søyler og lister på plass

23. Hytten ferdig utvendig

Hytten er nå helt ferdig utvendig. Torv på taket er det siste som legges. Nå er det full aktivitet på innsiden! Følg byggeprosessen videre

Hytten ferdig utvendig

24. Innvendig ferdiggjøring

Den innvendige jobben er nå i full gang. Elektriker, flisleggere og innvendige snekkere gjør hytten klar. Følg byggeprosessen videre!

Innvendig ferdiggjøring

25. Overtagelse

Da er vi klare for overtagelse! Når vi sier nøkkelferdig hytte mener vi det. Hytten er klar til bruk!

Overtagelse

26. Detaljer på plass

Små og store installasjoner er på plass for å ivareta Telemarkhytten sin kvalitet. Her er panelovner og lys på plass. Ønsker dere peis i stuen kan vi være behjelpelige med å realisere dette. Vi legger mye i å gjøre dere fornøyde og dere skal være sikre på at dere har en hytte som skal fungere i mange år fremover.

Detaljer på plass

27. Egeninnsats

For å få sitt eget personlige uttrykk på hytten innvendig, kan det være fint å behandle veggene. Vi anbefaler å bestille taket ferdigbehandlet (hvitkalket) da dette vil være tidkrevende å gjøre etterpå. Et tips er å beise veggene hvite for å lysne underlaget før fargen legges på. Deretter beise over med ønsket interiørfarge. Bruk svamp og stryke av for å få frem strukturen i panelet. Fargen som er brukt på bildet er Lady Pure Nature. “sjøsand”. Vi leverer også ferdig behandlet panel fra fabrikk mot tillegg i prisen.

Egeninnsats

28. Fin belysning

Hytten skal se fin ut både i dagslys og når kveldene blir mørke. I vår nøkkelferdig leveranse får dere en fin belysning på hytten utvendig.

Fin belysning

En hyttedrøm har gått i oppfyllelse!

En hyttedrøm har gått i oppfyllelse!
Kontakt
lukk

Ønsker du å bli kontaktet av oss?