Sett ditt eget
preg på hytta

Ofte kan det være akkurat de små detaljene eller endringene som skaper helhet og trvisel. Under finner du utvalgte tilpasninger som kan bidra til å gi hytta det uttrykket du ønsker deg.

KLEDNING

Utvendig kledning er en vesentlig bestanddel av hyttas førsteinntrykk. Under presenterer vi vårt utvalg av stående og liggende kledninger med rett og profilert design - alle i værbestandig gran, med unntak av villmarkspanel som er furu. I en stående kledning er bordene orientert vertikalt og utlektet på horisontale lekter. Dette gir hytta et høy reist og fremtidsrettet preg. Liggende kledning får hytta til å virke lavere og bredere og gir et ytterligere solid og robust inntrykk.

HR8 A9643

LIGGENDE DOBBELFALS
PROFIL*

Klassisk, liggende 8" kledningsprofil med dobbelfals og profilerte detaljer. Kombinasjonen gir hytta et tradisjonelt og nostalgisk uttrykk. Liggende kledning bidrar normalt til et bredere og lavere utseende og gir hytta en diskrét fremtoning i terrenget.

*Pristillegg

IMG 8151

LIGGENDE DOBBELFALS
RETT DESIGN

Liggende 8" bord med dobbel fals og rette detalsjer. Kombinasjonen gir hytta et stilrent og fremtidsrettet uttrykk, men med tydelige tradisjonelle referanser. Liggende kledning bidrar normalt til et bredere og lavere utseende og gir hytta en diskrét fremtoning i terrenget.

HR8 A9873

LIGGENDE VILLMARK


Kledning som skånsomt er barket for å bevare treets naturlige form. Bordene er ukantet og gir et meget variert og livfullt uttrykk som passer utmerket i fjellheimen. Liggende villmarkskledning gir normalt et røft og vindblåst uttrykk. Underkanten av hvert bord dekker overkanten av det underliggende bordet

IMG 8120

STÅENDE VILLMARK


Stående villmarkkledning med brede underliggere. Bordene er skåret etter stokkens naturlige avsmaling med ulike bredder som gir et svært variert og virkningsfullt utseende. Kledningens naturlige linjer gir et meget robust og tradisjonsrikt utseende

5 P3 A1456 2 retusj

STÅENDE STAVKLEDNING
RETT DESIGN

Stående stavkledning med rett design gir slette vegger uten profiler. Kledningen skaper et stilrent og minimalistisk uttrykk for et mer fremtidsrettet utseende. Stående bord bidrar normalt til å løfte hytta vertikalt og gir hytta et høyreist preg.

Telemarkhytter Okt17 Tur1 102

LIGGENDE TØMMERKLEDNING


Kledningen gir et meget solid og robust uttrykk med tydelige tradisjonelle referanser. Tømmer gir normalt et kraftig og eksklusivt preg som passer fint inn i fjellheimen. Tømmerkledning leveres både med rett og profilert design.

*Leveres mot et tillegg i pris

5 P3 A0094

DESIGN

Valg av designuttrykk bidrar til å gi hytta særpreg, stil og personlighet. Hos Telemarkhytter har du valget mellom tre design på utvendig omramminger og detaljer: profilert, rett høvlet eller rett uhøvlet. Rett design gir et stramt og moderne preg, mens profilert design gir et mer tradisjonelt og nostalgisk uttrykk. Uttrykkene kan kombineres med ulike utvendige kledninger for å sette ditt eget personlige preg på hytta. Telemarkhytter har innenfor begge uttrykk vektlagt kvalitet og jobbet ut ifra å skape et tidløst design. Profilert design leveres mot et pristillegg.

Designpakken omfatter følgende detaljer:

BærebjelkerUthengssperre
HjørnekasserTerrassespiler*
Dør / vinduslisterTerrassestolper*
Takutstikk

* Gjelder kun for modeller med utvendig rekkverk

HR8 A9873

VINDUER

Riktige vinduer kan utgjøre den store forskjellen for hyttas uttrykk og inneklima. Telemarkhytter benytter trelags kvalitetsvinduer fra Frekhaug utviklet for å tåle store påkjenninger og tøffe værforhold. Med sin høye isolasjonsevne og solide konstruksjon tilfredsstiller vinduene dagens krav til energieffektivtet. Vinduene kan tilpasses fra det tradisjonelle og smårutete til store panoramavinduer. Innvendige sprosser kan leveres mot et pristillegg. Vannbrett er montert over og under vinduene.

Våre vinduer kan leveres i følgende farger:

S 0502-Y: BomullS 8000-N: Askesort
S 7500-N: GråS 8500-N: Dempet sort

5 P3 A0432

OVERFLATER

Telemarkhytter kan, mot et pristillegg, levere ulike pakkeløsninger for innvendig og utvendig overflatebehandling. Med riktig overflatebehandling får man en kledning med lange vedlikeholdsintervaller og lang levetid. Våre nøye utvalgte oljebeiser bidrar til å fremheve treets egenart, struktur og fargespill, slik at hytta får et vakkert utseende som føyer seg fint inn i naturen. Som standard leveres gulv og vinduer ferdig behandlet i våre utvalgte farger uten ekstra kostnad. Utvendig design og detaljer levers ubehandlet.

Følgende overflater kan leveres behandlet:

Innvendig veggpanelBelistning
Utvendig veggpanelUtforinger
InnerdørerGulv*
YtterdørerVinduer

* Alternativene er prisnøytrale og uten ekstra kostnad